Analyses

Hieronder geven we met behulp van beeldmateriaal wat uitleg over onze analyses.

We beantwoorden meer bepaald deze vragen:

 • Waarom een analyse?
 • Hoe gebruiken wij de resultaten in de verdere trainingsprogramma’s?
 • Hoe gaan de analyses in zijn werk?

De beelden spreken verder voor zich dus dat gaan we ze bij deze ook laten doen !

Uitleg Loopanalyse

Video afspelen over Looptesting

Hardlopen heeft een impact op je spieren, gewrichten en gewrichtsbanden. De impact wanneer de voet de grond raakt is repetitief en meedogenloos. In tegenstelling tot standaard metingen zoals hartslag, afstand, snelheid en tijd, kan onze loopanalysator deze impact meten. Overbelasting, asymmetrie en slechte bewegingscontrole veroorzaken tegenslag, blessures en pijn. Tot 79% van de hardlopers raakt elk jaar geblesseerd. En omdat iedereen anders beweegt, gebruiken we A.I. om te beoordelen hoe uw manier van bewegen uw lichaam beïnvloedt. Onze biomechanische wearable kan detecteren hoe specifieke oefeningen en looptechniek het vermogen van uw lichaam om met deze effecten om te gaan, beïnvloeden.

Dit is een korte maar mooie uitleg van ”Runeasi” zelf de maker van dit apparaat.


Bekijk het filmpje voor verdere uitleg.

of bekijk de site van Runeasi via deze knop

 

Verloop van de analyse

Video afspelen over Betere Looptechniek

Bij dit filmpje zal je voornamelijk wat extra uitleg krijgen over het verloop van een loop analyse. Zo ben je ineens voorbereid wat er allemaal gaat gebeuren als je zelf de test komt volgen.

Uitleg Fitheidsmeting

Video afspelen over Screening Afvallen

Op het volgende filmpje geven we je wat meer uitleg over hoe een Fitheidsmeting precies in zijn werk gaat en waar we precies op gaan letten! 

Meting algemene conditie: Vo2max, Omslagpunt vetverbranding, Recovery...

Video afspelen over Gezond worden

Ons apparaat is een draagbare metabolische analyser speciaal ontworpen voor fitness en voor metingen aan huis. 
PNOE verzamelt jouw ademgegevens en maakt gebruik van de gouden standaard methode voor nauwkeurige ergospirometrie.

Nu een moeilijk woord maar wat is ergospirometrie juist?
Hieronder leggen we het uit.

Ergospirometrie is een cardio-respiratoire en metabolische evaluatietest tijdens inspanning die het maximaal ontwikkelde vermogen aantoont.

Deze test beoordeelt cardio-circulatoire en respiratoire reacties met een directe meting van de gasuitwisseling (O² en CO²).

Daarom is het belangrijk te benadrukken dat dit een zeer belangrijke test is voor iedereen die zijn/haar gezondheid ”au sérieux” neemt (in alle disciplines) om hun aërobe conditie te bepalen.

Ergospirometrie is nuttig voor het begrijpen van de oorzaak van functionele symptomen die tijdens inspanning kunnen optreden:

 

 • abnormale kortademigheid,
 • ongebruikelijke vermoeidheid,
 • pijn of ongemak op de borst,
 • onverklaarbare prestatievermindering,
 • optreden van hartkloppingen,
 • hartslag die overdreven of onvoldoende lijkt tijdens inspanning,
 • verschillende aandoeningen.

Is het:

 • Slechte conditie of juist overtraining?

   

Deze test is nuttig voor sporters en beginnende sporters om hun aerobe conditie te beoordelen, d.w.z. zowel hun maximale aerobe vermogen door hun maximale zuurstofverbruik (VO2 max), hun maximale aerobe snelheid op een fiets uitgedrukt in watt of de maximale aerobe snelheid op een loopband in km/uur, maar ook zijn aerobe capaciteit door het bepalen van de drempels en de prestatie onder inspanning (economie van hardlopen).

 

Deze gegevens zijn waardevol voor:

 • het uithoudingsvermogen te definiëren,
 • prestatie inschatten,
 • optimaliseren van de trainingsplanning door de intensiteitszones te definiëren op basis van verschillende drempels en de verblijftijden in deze zones.

 

Hoe wordt een meting uitgevoerd?

Het onderzoek wordt altijd voorafgegaan met een verklaring van de client die op eer en geweten laat weten dat hij/zij geen hartpatiënt is of andere aandoeningen heeft. 

Idealiter vragen we u om een ​​volledige en recente hartmeting (minder dan 6 maanden) te laten zien voor we de test uitvoeren. (niet verplicht maar op eigen risico)

De inspanning wordt uitgevoerd op een apparaat dat specifiek is voor uw sport, op een loopband, op een fiets of op een persoonlijke fiets voor wielrenners die competitie beoefenen.
Ademhalingsuitwisselingen en ventilatie worden gemeten met behulp van een mondstuk.

De test begint langzaam met een korte opwarm fase, waarna de intensiteit geleidelijk in stappen toeneemt om de maximale intensiteit te bereiken.

Een herstelperiode maakt de test compleet.

Tijdens de duur van de test en tijdens de herstelfase is nauwlettend en constant toezicht verzekerd met continue monitoring van de hartslag opname.

Belangrijke aanbevelingen:

 • Breng een lichte sportoutfit mee (short of shorts, sportschoenen)
 • Laatste maaltijd minstens 2 uur voor het examen (vermijd “snelle” suikers)
 • Neem geen energieproducten voor de test (drankjes, repen, gels, cafeïne)
 • Vermijd elke intensieve sportactiviteit, inclusief intensieve training de dag voor de test
 • Meld eventueel ingenomen medicatie.

Resultaten en tips

De uitslag van onze meting wordt u direct na de test toegelicht . 

Een volledig en gedetailleerd verslag wordt opgemaakt/doorgestuurd en een een trainingsplan voor de vaste klanten wordt geoptimaliseerd.

Wij doen deze test  automatisch bij al de klanten die bij ons een Personal Training programma starten.
Zo kunnen wij veel specifieker en professioneler te werk gaan.

Onze klanten zijn onze beste referentie

Jasper Driesmans
Jasper Driesmans
Acteur
Lees verder
Ik woog 94,9kg ... Door de professionele aanpak van de coaches ben ik maar liefst 14,9kg afgevallen op 45 dagen... Ik voel me bovendien ook echt fitter! Ik verbrand nu per dag 500 calorieën meer dan ervoor! Gewoonweg SUPER!
Shapol Khaki
Shapol Khaki
Implementation Officer
Lees verder
Vorig jaar (februari 2020) sloot ik mij aan bij een American Football team, namelijk de Leuven Lions. Helaas was dit van korte duur door covid-19 en al snel was mijn wekelijkse sportactiviteit weg. Om mezelf fysiek klaar te stomen voor het volgend seizoen, vroeg ik aan coach Hannes om mij te helpen. Ipv het gewoonlijke fitness programma was de focus bij mij om eerder deels fysiek sterker te worden, maar ook mijn start snelheid, sprint, conditie en stabiliteit te verbeteren. Niet enkel zie ik al verbeteringen in deze zaken, maar in de eerste maand verloor ik ook zo'n 6 kg. Niet alleen word ik voldoende uitgedaagd en gemotiveerd, ze geven je ook de vrijheid om zelf aangepaste dagen te kiezen! Ook bieden ze verschillende soorten schema's en letten op alle kleine details om ervoor te zorgen dat je jouw resultaten zult bereiken, dus zeker een aanrader!! Shapol Khaki Implementation Officer Hannes en Gust hebben vanaf het begin hard hun best gedaan om er meteen een leuke tijd van te maken. Elke les opnieuw deden ze er alles aan om me te motiveren
Liselotte Rits
Liselotte Rits
Opvoedster
Lees verder
Ik was wat sceptisch toen ik op gesprek ging bij Gust en Hannes. Het zou al het zoveelste in rij zijn dat ik wou proberen om af te vallen. Toch had hun vriendelijke aanpak mij overtuigt om het een kans te geven. En ik kan oprecht zeggen, wat ben ik blij dat ik (voor mij persoonlijk) die toen nog enorm grote drempel toch ben opgestapt. Al van het eerste gesprek was het duidelijk dat Gust en Hannes 2 zeer gemotiveerde kerels zijn, die niet alleen van hun bedrijf Fit on the move iets groot willen maken, maar ook van de mensen die zij ondersteunen. Samen met jou gaan ze opzoek naar je doelen en dan bedoel ik echt opzoek !! Ik wou afvallen! Maar dit had voor mij zo'n negatieve bijklank gekregen omdat het mij steeds niet lukte.. Gust en Hannes hebben bijna nooit het woord afvallen of diëten gebruikt en zijn samen met mij veel dieper gaan kijken. Ondertussen ben ik de laatste stappen naar mijn doel aan het nemen, op 5 maand tijd ben ik ondertussen bijna 15 kg kwijt. Ik heb een gezonde relatie gekregen met eten (geen belachelijk dure shakes meer voor mij), heb meer zelfvertrouwen, ben rustiger in mijn hoofd en mijn motivatie is back ! Sporten bij Gust en Hannes is afzien, maar ook steeds een steunpilaar hebben, veel lachen en dankbaarheid! Merci gasten, voor de positiviteit, the big things you guys have done en heel veel succes met de even bigger things die jullie nog gaan bereiken !