Hey,

Ik ben Joren, kinesitherapeut bij Fit On The Move, in de regio Leuven.
Hieronder geef even verduidelijking waar ik mijn patiënten mee kan helpen.
Aangezien naar ”de kinesist” gaan wel meerdere betekenissen kan hebben en mensen eenmaal een verkeerd beeld kunnen hebben van wat wij nu juist allemaal doen.

Wil je een afspraak klik dan even op onderstaande knop, maak een afspraak in mijn
online boekingssysteem en dan help ik je graag verder !

KINESITHERAPIE & MANUELE THERAPIE

Kinesitherapie richt zich op

– Spier- en peesletsels: o.a. tenniselleboog, achillespeesproblematiek, spierverrekkingen

– Gewrichtsklachten

– Pre- en post operatieve revalidaties: o.a. knie -en heup protheses, voorstekruisband operatie, schouderoperaties

– Nek- en rugproblematiek

Eerst zal er een vraaggesprek en een uitgebreid onderzoek plaatsvinden om opzoek te gaan naar de mogelijke oorzaak van de klacht. Nadien zal er overgegaan worden naar de behandeling.

Manuele therapie is een onderdeel van kinesitherapie waarbij we de nadruk leggen op ‘hands on’ technieken om de oorzaak van de klacht aan te pakken. Door middel van mobilisaties, tracties, triggerpuntbehandelingen, stretchingtechnieken en manipulaties trachten we deze klachten te verminderen.

Naast de hands on technieken zal er telkens een aangepast oefenprogramma meegeven worden via de PHYSITRACK app voor de revalidatie optimaal te laten verlopen.

POSTOPERATIEVE REVALIDATIE

Na een operatie zijn er mogelijke factoren in die invloed hebben op het herstel. Pijn, bewegingsbeperking, spierzwakte, verstoorde coördinatie en verminderdering in doorbloeding door minder te bewegen zijn hier enkele voorbeelden van. Postoperatieve revalidatie heeft als doel om deze beperkende factoren aan te pakken en het herstel te bevorderen, dit door middel van manuele therapie toe te passen en oefenschema’s mee te geven om het specifieke doel van de patiënt te bereiken.

Voorbeelden van operaties:

– Sportletsels: Voorstekruisband, achillespees, meniscus

– Fracturen: Pols, schouder, heup

– Protheses: Knie, heup, schouder

– ….

SPORTREVALIDATIE & BLESSUREPREVENTIE

Sportrevalidatie is het behandelen van acute of chronische blessures die ontstaan zijn tijdens het sporten of invloed hebben op het terugkeren naar hun sport. De revalidatie kan zowel voor de recreatieve sporter als de competitieve sporter zijn en zal telkens sport- en patiënt specifiek toegepast worden.

Naast de revalidatie van een sportblessure kan je ook bij ons terecht voor het voorkomen van blessures. Via een uitgebreide screening stellen we de gebreken en disbalansen vast waar we een schema op afstellen voor het verkleinen van blessures.

Gebruikte middelen:

– Taping

– Gebruik van gevalideerde apps: loopanalyse, spronghoogte -en afstand, slowmotion bewegingen bekijken en hoekmetingen van gewrichten

– Oefenmateriaal o.a. blazepods voor reactietraining

DRY NEEDLING

Wat is dry needling:

Dry needling wordt gebruikt als aanvulling van andere behandeltechnieken. Door middel van een fijne naald in een triggerpunt van een spier te prikken kan het mogelijkse bewegingsbeperkingen, stijfheid, krachtsverlies en pijnklachten verbeteren.

Wat is een triggerpunt:

Een triggerpunt is een lokale verharding in het spiervezelverloop die naast lokale drukpijn ook vaak een uitstralende pijn veroorzaakt in een bepaalde zone.

Een triggerpunt kan zowel een acuut als chronisch ontstaan hebben.

Enkele voorbeelden:

– Na een acuut trauma o.a. een verkeerde beweging

– Overbelasting van de spieren o.a. langdurig aanspannen van de spier, herhaaldelijk dezelfde beweging uitvoeren of na het uitvoeren van een zware inspanning

– Stress