test 123

De beweegpraktijk

Ik ben kinesist Joren en ik studeerde af aan de UHasselt met een diploma revalidatiewetenschappen en kinesitherapie, specialisatie musculoskeletale (sport).
Ondertussen heb ik de basic module van dry needling voltooid alsook een cursus over loopblessures. Voor de toekomst staan er nog heel wat opleidingen op de planning waaronder 2 extra opleidingen over loopblessures, het vervolg van dry needling, blood flow restriction en een postgraduaat manuele therapie te Gent.

 

Voor wat kan je bij mij terecht:

 • Sportblessures
  • Blessures ontstaan tijdens je sport (zowel recreatieve als competitiesporters)
   —> o.a. voorste kruisband letsel, meniscusletsel, spier- en pees letsels
 • Musculoskeletale klachten: dit wil zeggen klachten van de spieren, gewrichten en botten.
  • Rug- en nekklachten
  • Spier-pees klachten
  • Operatieve revalidatie
 • Dry needling

Een behandelmethode om pijnlijke en/of gespannen spieren aan te pakken als toevoeging op andere therapievormen

Waarom kinesitherapie:

Is het doel van een revalidatieproces zo adequaat mogelijk te maken en de patiënt te begeleiden hierin.

Kinesitherapie zorgt ervoor dat dit proces adequaat kan verlopen door middel van een intakegesprek, onderzoek en een behandeling om de patiënt in zijn totaliteit te benaderen.

Er wordt geopteerd voor een actieve aanpak (het voordeel van een uitgebreide oefenzaal) in combinatie met aanvullende passieve technieken voor een optimale revalidatie.

Door de multidisciplinaire aanpak waar er samengewerkt zal worden met personal trainers Hannes, Gust en diëtist Pieter kunnen we de beste zorg aanbieden aan de patiënt, om deze te stimuleren in een levenslang bewustzijn met zijn gezondheid.

Vervolgens is het ook mogelijk om toekomstige blessures te voorkomen aan de hand van preventieve oefentherapie en zal er rekening gehouden worden met je voorgeschiedenis en persoonlijke doelen.


Ik ben Pieter, online diëtist en oprichter van Healthy Habits.
Mijn specialisatie is een gezonde levensstijl en blijvend afvallen. Dat is dan ook waar de Healthy Habits online trajecten je bij helpen. Deze trajecten helpen jouw je gezonde voornemens omzetten in blijvende gewoontes. 
Deze sluiten perfect aan bij de begeleiding die je krijgt bij FOTM.
Hieronder zoom ik even in op diëten.

Waarom kan 90-95% van de dieters hun resultaat niet
vasthouden?
Het ligt niet aan de mensen of hun wilskracht. Het ligt aan het concept van ‘op dieet gaan’. Waarbij het plan dus is dat je maar tijdelijk iets gaat veranderen. Logisch ook, want eeuwig op dieet blijven klinkt erg vermoeiend en weinig plezierig.
Vraag jezelf af voor je weer een streng dieet doet: wat is je resultaat waard, als het maar even blijft?
Wat ga je doen na het dieet? Ga je het behoud van je resultaat verzekeren met “We zullen wel zien”?
Wij bieden jou ondersteuning die je nodig hebt om écht langdurig
resultaat te halen.

Het slechte nieuws over diëten is nog niet gedaan. Naast een slaagkans van 5% zal ook nog 10 van de
20 mensen in de maanden na hun dieet netto bijgekomen zijn. 50% is zwaarder dan voor hun dieet!
Het werkt dus vaak averechts. Misschien heb je dit zelf al eens ervaren. Maar tja: als je 2 maanden geen chocolade, frietjes, pizza hebt gegeten. Dan zou je voor minder na je dieet nog wat extra

beginnen eten en het er eens goed van nemen. Je bent maar een mens. Het zal in elk geval extra smaken!

Snel en makkelijk klinkt goed, maar komt neer op enkel tijdelijk
resultaat en het wordt steeds moeilijker.
Want voor snel heb je een
crash dieet nodig en telkens je dat doet vertraagt je metabolisme
langdurig.

Ik ga met jou opzoek met naar een stabiele relatie met eten. Net zozeer je dit doet met sport en bewegen bij Fit On The Move.  
Tot snel!

Coach Gust

Gust heeft jaren bij Defensie als Sergeant Paracommando gewerkt. Een jaar geleden besloot hij om zich bij te scholen en mensen te gaan begeleiden in het bereiken van hun doelen als Personal Trainer. 

Want dat is hetgeen hij wel ontbrak bij Defensie, juiste begeleiding. Hier lieten ze mensen tot het uiterste gaan zonder een deftige back-up. 

Hij heeft jaren het leven als atleet geleefd tijdens de opleiding maar, niet met de juiste zorg. Dit wil hij nu anders doen. Ondertussen is hij NASM Certified Personal Trainer en met het doel om de Marathon Des Sables te lopen voor 2024 heb je er bij hem zeker een gemotiveerde coach bij. 
Hij begeleidde een jaar geleden ”Jasper” een acteur die op 2 maand tijd 15 kg moest verliezen hiervoor stond hij samen met hem elke morgen om 06:00 in de studio. 
Als je zeer gemotiveerd bent dan is alles mogelijk! Ook voor ons!

 

 

Verder wil hij ook mensen met Fibromyalgie gaan helpen om beter te kunnen omgaan met hun ziekte. Hij heeft zelf een mama met Fibromyalgie en weet dus zeer goed wat deze mensen dagelijks moeten doormaken. Hij past hier ook zijn trainingen op aan. Zodanig dat ook zij kunnen komen sporten op een aangename manier zonder achteraf doodop te zijn.

Coach Hannes

Hannes is van opleiding een Leerkracht Lichamelijke Opvoeding. Hij heeft jaren als gediplomeerd trainer bij Oud-Heverlee Leuven gewerkt. Hij geeft ook zwemtraining. Nu focust hij zich op het sport specifieke gedeelte bij Fit On The Move. Hij specialiseerde zich in de metabolisme en loopanalyses. Hij kan jou hier dus de optimale begeleiding verzorgen. Het maakt voor hem niet uit welke sport je doet, hij weet of zoekt uit wat voor jou de beste manieren zijn om je prestaties te verbeteren.

Hannes staat elke morgen vanaf 04:00 klaar om jouw te helpen richting je doelen.

 

Waarom Hannes zo gedreven is om mensen GEZOND te laten bewegen?

 

Dat heeft te maken met de volgende reden. Als kind heeft hij jaren de ambitie gehad om topsport zwemmer te worden. Hij had duidelijk aanleg maar, om diverse redenen heeft al het harde trainen zijn lichaam een halt toe geroepen. Als puber kreeg hij een achterstand met groeien door al dat harde sporten (wat nu overigens allemaal in orde is gekomen) en hij wil nu zulke situaties koste wat kost gaan vermijden door mensen goeie begeleiding aan te bieden. Wederom een reden om goede begeleiding te zoeken!

Personal Trainer Leuven Fit On The Move

Onze klanten zijn onze beste referentie

Jasper Driesmans
Jasper Driesmans
Acteur
Lees verder
Ik woog 94,9kg ... Door de professionele aanpak van de coaches ben ik maar liefst 14,9kg afgevallen op 45 dagen... Ik voel me bovendien ook echt fitter! Ik verbrand nu per dag 500 calorieën meer dan ervoor! Gewoonweg SUPER!
Shapol Khaki
Shapol Khaki
Implementation Officer
Lees verder
Vorig jaar (februari 2020) sloot ik mij aan bij een American Football team, namelijk de Leuven Lions. Helaas was dit van korte duur door covid-19 en al snel was mijn wekelijkse sportactiviteit weg. Om mezelf fysiek klaar te stomen voor het volgend seizoen, vroeg ik aan coach Hannes om mij te helpen. Ipv het gewoonlijke fitness programma was de focus bij mij om eerder deels fysiek sterker te worden, maar ook mijn start snelheid, sprint, conditie en stabiliteit te verbeteren. Niet enkel zie ik al verbeteringen in deze zaken, maar in de eerste maand verloor ik ook zo'n 6 kg. Niet alleen word ik voldoende uitgedaagd en gemotiveerd, ze geven je ook de vrijheid om zelf aangepaste dagen te kiezen! Ook bieden ze verschillende soorten schema's en letten op alle kleine details om ervoor te zorgen dat je jouw resultaten zult bereiken, dus zeker een aanrader!! Shapol Khaki Implementation Officer Hannes en Gust hebben vanaf het begin hard hun best gedaan om er meteen een leuke tijd van te maken. Elke les opnieuw deden ze er alles aan om me te motiveren
Liselotte Rits
Liselotte Rits
Opvoedster
Lees verder
Ik was wat sceptisch toen ik op gesprek ging bij Gust en Hannes. Het zou al het zoveelste in rij zijn dat ik wou proberen om af te vallen. Toch had hun vriendelijke aanpak mij overtuigt om het een kans te geven. En ik kan oprecht zeggen, wat ben ik blij dat ik (voor mij persoonlijk) die toen nog enorm grote drempel toch ben opgestapt. Al van het eerste gesprek was het duidelijk dat Gust en Hannes 2 zeer gemotiveerde kerels zijn, die niet alleen van hun bedrijf Fit on the move iets groot willen maken, maar ook van de mensen die zij ondersteunen. Samen met jou gaan ze opzoek naar je doelen en dan bedoel ik echt opzoek !! Ik wou afvallen! Maar dit had voor mij zo'n negatieve bijklank gekregen omdat het mij steeds niet lukte.. Gust en Hannes hebben bijna nooit het woord afvallen of diëten gebruikt en zijn samen met mij veel dieper gaan kijken. Ondertussen ben ik de laatste stappen naar mijn doel aan het nemen, op 5 maand tijd ben ik ondertussen bijna 15 kg kwijt. Ik heb een gezonde relatie gekregen met eten (geen belachelijk dure shakes meer voor mij), heb meer zelfvertrouwen, ben rustiger in mijn hoofd en mijn motivatie is back ! Sporten bij Gust en Hannes is afzien, maar ook steeds een steunpilaar hebben, veel lachen en dankbaarheid! Merci gasten, voor de positiviteit, the big things you guys have done en heel veel succes met de even bigger things die jullie nog gaan bereiken !